... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Youtube και ΟΗΕ παρουσιάζουν γυναίκες που άφησαν Ιστορία





Ο Μάρτιος είναι και επίσημα ο μήνας των γυναικών. Γι’ αυτό το λόγο Youtube και ΟΗΕ συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μικρό αφιέρωμα για μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες όλων των εποχών.
Κάποιες  από τις πιο γνωστές youtubers μεταμφιέζονται σε μερικές  από τις διασημότερες προσωπικότητες που έμειναν στην ιστορία προκειμένου να δώσουν δύναμη σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως. “Το Youtube ήταν πάντοτε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούσαν να εκφραστούν και να μιλήσουν για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες” αναφέρει η Susan Wojcicki, διευθύνων σύμβουλος του Youtube. “Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Youtube Spaces και της συνεργασίας μας με το UN, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τις φωνές των γυναικών στο  Youtube και  σε όλο τον κόσμο”.
Ένα καινούργιο project του Youtube με τίτλο “100 Years of Incredible Women” που κυκλοφόρησε χθες, παρουσιάζει μέσω ενός βίντεο  εφτά youtubers που αποτίουν φόρο τιμής σε ισάριθμες γυναίκες-είδωλα, όπως οι Katharine HepburnYoko Ono, Madam C.J. Walker και Frida Kahlo. Η συνεργασία αυτή θα διαρκέσει ένα χρόνο περίπου και στόχος είναι να διευρύνουν τους ορίζοντές μας σχετικά με τις γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και στις διαφορετικές εποχές. Επίσης, θα εμβαθύνει στις ζωές των γυναικών αυτών προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τη δράση τους, την προσωπικότητά τους και το ρόλο που έπαιξαν η κάθε μια στην εποχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: