... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία της Microsoft για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας

Πρωτοβουλία της Microsoft για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας

Μία ακόμα πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα ανέλαβε η Microsoft και αφορά την ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να επιλέξουν την τεχνολογία ως επαγγελματική σταδιοδρομία.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία σε συνεργασία με τη γυναικεία ιστοσελίδα jenny.gr και το δίκτυο mentoring για γυναίκες στην Ελλάδα «Women on Top» είχε ανακοινώσει την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το πρόγραμμα «Woman to Woman mentoring», το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 20-28 ετών. Οι ενδιαφερόμενες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσα από το jenny.gr, ενώ η επιλογή και αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες από το Women on Top. Συνολικά 10 γυναίκες θα επιλεγούν και θα έχουν την ευκαιρία, για διάστημα 3 μηνών, να κάνουν συμβουλευτικές συναντήσεις με γυναίκες στελέχη της Microsoft Ελλάς που θα τους βοηθήσουν να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της τεχνολογίας.
Η πρωτοβουλία αυτή της Microsoft εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για την ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να επιλέξουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον χώρο της πληροφορικής.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι, παρά το γεγονός πως η τεχνολογία αποτελεί τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό τομέα, το ποσοστό των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτόν είναι πολύ μικρό σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών. Συγκεκριμένα, για κάθε 1.000 αποφοιτήσεις γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο οι 29 αποκτούν πτυχίο σχετικό με την πληροφορική και από αυτές μόνο οι 4 απασχολούνται τελικά στον αντίστοιχο χώρο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: