... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σε αυτή τη χώρα η γυναίκα απαγορεύεται να οδηγεί αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να οδηγεί... αεροπλάνο!

Σε αυτη τη χωρα η γυναικα απαγορευεται να οδηγει αυτοκινητο, αλλα μπορει να οδηγει... αεροπλανο!

Ένα τρίο πιλότων έγραψε ιστοριά τις προηγούμενες ημέρες, ως το πρώτο πλήρωμα γυναικών της Royal Brunei Airlines, το οποίο, μάλιστα, προσγειώθηκε στο κράτος του Μπρούνεϊ, όπου οι γυναίκες απαγορέυεται να οδηγούν αυτοκίνητο.
Η πιλότος Sharifah Czarena και ανώτεροι αξιωματικοί Sariana Nordin και Dk Nadiah Pg Khashiem είχαν τον έλεγχο του Boeing 787 Dreamliner, στην πτήση BI081, από Μπρουνέι προς Τζέντα.
Η Royal Brunei ανέθεσε σε τρεις γυναίκες πιλότους την πτήση της  24ης Φεβρουαρίου, που σηματοδοτεί την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 1984.
Τα γυναικεία πληρώματα έχουν γίνει μόδα τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Air Canada και Air India, που λειτουργούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στελεχώθηκαν από γυναίκες πιλότους.
Δεδομένου του προορισμού, όπου τα δικαιώματα των γυναικών περιορίζονται σημαντικά, η ιστορία για το γυναικείο πλήρωμα Royal Brunei έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.
ο μικρό κράτος του Μπρουνέι, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, έχει δεχθεί επικρίσεις για το ρεκόρ του σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.
Το 2013, ο σουλτάνος του, Hassanal Bolkiah, ανακοίνωσε ένα νέο ποινικό κώδικα με βάση το νόμο της Σαρία, ο οποίος καταδικάστηκε από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι επανέφερε τη θανατική ποινή.
Η πρώτη φάση, που εφαρμόζεται από το 2014, περιλαμβάνει φυλάκιση ως τιμωρία για τις λεσβίες, και τη μη τήρηση του dress code.  Με ποινή φυλάκισης τιμωρούνται, επιπλέον, η άμβλωση, η κλοπή και η κατανάλωση αλκοόλ.
Σε περιπτώσεις βιασμού, μοιχείας, προγαμιαίου σεξ και σοδομισμού προβλέπεται μαστίγωμα.
Μέχρι στιγμής, μόνο η πρώτη φάση έχει υλοποιηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: