... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αυστραλία:Γυναικεία φιγούρα για πρώτη φορά σε φανάρι διάβασης πεζών | Η ιστορία μιας γυναίκας – σύμβολο



Μια γυναικεία σιλουέτα θα αντικαταστήσει σύντομα την ανδρική φιγούρα σε φανάρια διάβασης πεζών στην Βικτώρια της Αυστραλίας.
Πρόκειται για την Mary Rogers, μια γυναίκα – σύμβολο για την ιστορία της Βικτώριας.
Το φανάρι θα τοποθετηθεί στο προάστιο Ρίτσμοντ της Μελβούρνης.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Roberto Colanzo, η φιγούρα της Rogers αποτελεί ιδανικό σύμβολο: «Η Mary Rogers υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος του Ρίτσμοντ για σχεδόν πέντε χρόνια στη δεκαετία του 1920, και ηγήθηκε πρωτοβουλιών για την προώθηση θεμάτων σχετικά με την οικογένεια, την κοινωνική πρόνοια και την εκπαίδευση. Εισήγαγε δωρεάν προγράμματα για υπηρεσίες υγείας προς τις μητέρες και τα παιδιά στη Βικτώρια».
Η Rogers, με καταγωγή από την Ιρλανδία, γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1872. Στα 28 παντρεύτηκε έναν ταπετσιέρη, τον Denis Rogers.
Παράλληλα με την ανατροφή των πέντε παιδιών της, στις αρχές του 1900, εργάστηκε ως καθαρίστρια και εντάχθηκε στο Αυστραλιανό εργατικό κόμμα.

Σύντομα εκλέχθηκε γραμματέας – και αργότερα πρόεδρος – του Σωματείου Γυναικών Καθαριστριών Γραφείων. Έγινε η πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλος στη Βικτώρια, όταν εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρίτσμοντ το Νοέμβριο του 1920.
Η Rogers εστίασε τις ενέργειές της στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των μη προνομιούχων στο Ρίτσμοντ, ενώ εργάστηκε για τη δημιουργία τοπικών κλινικών για μωρά.
Ένα βήμα μπροστά από τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους, η Rogers αγωνίστηκε για την ισότητα των αμοιβών των δύο φύλων.
Έφυγε από την ζωή το 1932, σε ηλικία 60 ετών, χτυπημένη από καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: