... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

16 Ιουνίου-Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής, 25η επέτειος



Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής, 25η επέτειος - 16 Ιουνίου
Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους χρόνια

Η Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής (16 Ιουνίου) που σηματοδοτεί την ιστορική εξέγερση του 1976 στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής, έχει φέτος κεντρικό θέμα «25 Χρόνια μετά την Υιοθέτηση της Χάρτας των Παιδιών της Αφρικής: Επιταχύνοντας τις Συλλογικές μας Προσπάθειες να Τερματιστούν οι Γάμοι Παιδιών στην Αφρική».
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί και μπορεί να αυξηθούν δραματικά, λόγω της δημογραφικής αύξησης. Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν τα 18 τους χρόνια σε όλο τον κόσμο (περίπου 250 εκατομμύρια πριν από τα 15).
Εάν διατηρηθούν το επίπεδα προόδου των τελευταίων 30 ετών, 470 εκατομμύρια κορίτσια δεν θα γίνουν παιδιά-νύφες από σήμερα μέχρι και το 2050. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των κοριτσιών που επηρεάζονται θα παραμείνει τουλάχιστον τόσο υψηλός όσο είναι σήμερα.
Όταν τα κορίτσια παντρεύονται σε νεαρή ηλικία εκτίθενται σε μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους, καθώς και σε κίνδυνο βίας.
Ο τερματισμός των γάμων μικρών παιδιών θα βοηθήσει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της φτώχειας από γενιά σε γενιά επιτρέποντας στα κορίτσια και τις γυναίκες να συμμετέχουν πιο πλήρως στις κοινωνίες που ζουν.


Δείτε περισσότερα: http://bit.ly/1BfbVA8 

Δεν υπάρχουν σχόλια: