... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Lingering Scars: Το σκληρό πρόσωπο των επιθέσεων με βιτριόλι

Image


Στο τελευταίο της project, η βραβευμένη για το έργο της από την UNESCO, και όχι μόνο, φωτογράφος Farzana Hossen καταγράφει την ζωή των γυναικών που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων με θειικό οξύ (βιτριόλι) στο Μπαγκλαντές, όπου η βία εναντίον των γυναικών αυξάνεται συνεχώς.   
Οι επιθέσεις αυτές συνδέονται συχνά με τον παράλογα αυστηρό ηθικό κώδικα της χώρας όσον αφορά στο θεσμό του γάμου. Σύμφωνα με τα ήθη του Μπαγκλαντές μια γυναίκα είναι σχεδόν πάντα η μόνη υπεύθυνη και ένοχη  για κάθε ενδεχόμενο διαζύγιο που μπορεί να προκύψει. Τις περισσότερες φορές μια γυναίκα δέχεται την επίθεση από άτομα του οικογενειακού κύκλου του συζύγου της.  
 Βέβαια, το επίσημο κράτος τιμωρεί την βία κατά των γυναικών, αλλά οι πιεστικές θρησκευτικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας εξαναγκάζουν πολλές φορές τα θύματα να συνεχίζουν να ζουν με τον άντρα που τις κακοποίησε, χωρίς να καταγγέλλουν το περιστατικό.  
 Μια κυνική ματιά, σε μία εξωφρενικά βίαιη πραγματικότητα.      


Image

Image

Image

Image

http://www.lifo.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: