... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Γυναίκες λιμενικοί αντιδρούν για το μακάβριο χιούμορ συναδέλφων τους στη δολοφονία της Καρολάιν

 Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο με τη συζήτηση λιμενικών που φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια διοικητικού συμβουλίου την ημέρα της σύλληψης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Η τηλεδιάσκεψη έγινε από μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Όπως ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε το ereportaz.gr, οι λιμενικοί ειρωνεύονται και «κάνουν πλάκα» σχετικά με τη γυναικοκτονία της Καρολάιν. Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου Σαράντος Καμβύσης ακούγεται να λέει «εγώ σήμερα λέω της γυναίκας μου “κάτσε καλά μην πάρω πτυχίο πιλότου”. Κόκκαλο η γυναίκα», με τους υπόλοιπους να γελούν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος ΛΣ Λέσβου- Χίου Φώτιος Γαρουφαλιάς του απαντάει «έτσι μπράβο φιλαράκι, να μαθαίνουν».

Κατόπιν, τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Τσιάνος, ο οποίος γελώντας λέει «είδες που τα κοριτσάκια όταν είναι μικρά λένε ''θα παντρευτώ πιλότο''»...

Τέλος, ο πρόεδρος ΛΣ Λέσβου-Χίου αναφέρεται σε έγκλημα που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη: «εμείς παιδιά είχαμε εδώ πέρα, έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο… Είχε και μία εκεί, Θεός σχωρέσ' τη, που τον έκανε ό,τι ήθελε (…). Γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του, τη σκοτώνει. Πάει και τη θάβει εδώ πέρα στο Ντίπι. Έτσι λέμε μια περιοχή πηγαίνοντας για την Καλλονή. Οπότε μετά είχε βγει και λέγανε “ή πιστή στο σπίτι ή γυμνή, θαμμένη στο Ντίπι”».

Αντιδράσεις γυναικών του ΛΣ μετά το μακάβριο χιούμορ

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) εξέφρασε με ανακοίνωσή της την απογοήτευση και τη θλίψη της για το βίντεο που κυκλοφόρησε.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΛ αναφέρει:

«Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των “μικροσυνδικαλιστικών” συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους. Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών, ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Δείτε το βίντεο: 

           

https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: