... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα

                  

Με το βλέμμα στραμμένο στην έμφυλη δημοκρατία, η Συμμαχία των Φύλων και το Γραφείο Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στην Ελλάδα επανέρχονται με δύο σειρές από βίντεο στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα», στοχεύοντας στην κριτική αποτύπωση, την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, αλλά και την προαγωγή της έμφυλης ισότητας. Τα βίντεο συνοδεύουν και εμπνέονται από τον Οδηγό υλοποίησης εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών δράσεων με τίτλο «Η Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» ,με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Με τη συγκεκριμένη σειρά βίντεο δραματοποιημένων ιστοριών, επιχειρείται η ανάδειξη του σεξισμού της καθημερινότητας, ενός φαινομένου διάχυτου σε κάθε τομέα της ζωής μας, μια σε -σε πολλές περιπτώσεις- ασυνείδητη αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων.


Με την καλλιτεχνική φροντίδα και συνεργασία της θεατρικής ομάδας Life After Death, αναδεικνύονται στερεοτυπικές εκδηλώσεις και έμφυλα τοξικά φαινόμενα με τα οποία όλ@ έχουμε έρθει αντιμέτωπ@ σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Παράλληλα τα φαινόμενα αυτά αναδομούνται στην κατεύθυνση της έμφυλης ισότητας, δικαιοσύνης και συμπερίληψης.
____________________________________________ Συντελεστές: "ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ" Εμφανίζονται οι Σπύρος Περδίου και Χριστίνα Σαμπανίκου Ακούγεται ο Χρήστος Καπενής Αποφώνηση: Βίκυ Αδάμου Παραγωγή: Life After Death Theatre Company Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου Σκηνικά /Κοστούμια: Lazy Boy* Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Στέφανος Κοσμίδης Ηχοληψία/Επεξεργασία ήχου : Αλέξανδρος Κανέλος Φωτισμοί/Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου Τα γυρίσματα έγιναν στον πολυχώρο Vault theatre plus. ____________________________________________ Η σειρά αποτελείται από: 4 βίντεο με δραματοποιημένες ιστορίες της εκστρατείας ευαισθητοποίησης "Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα" που μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω playlist: https://bit.ly/4_istories 6 βιντεοπαρουσιάσεις: «Εκπαιδευτικοί ενεργοποιητές», «Φύλο και στερεότυπα στην ανατροφή μας», «Φύλο και στερεότυπα στην καθημερινότητα», «Φύλο, σπουδές και εργασία», «Έμφυλη βία» και «Εκπαιδευτική μεθοδολογία Συμμαχίας». Η σχετική playlist είναι διαθέσιμη εδώ: https://bit.ly/how-to-odigos Το βίντεο υπόκειται σε άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0): https://creativecommons.org/licenses/...

Δεν υπάρχουν σχόλια: