... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Τσιόδρας: Καλύτερα πρόστιμο παρά ενδοοικογενειακή βία

        



Το δικό του ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω κορονοϊού, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του Σαββάτου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Αναφερόμενος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Τσιόδρας έστειλε συγκεκριμένα το εξής μήνυμα: "Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού".
Αναλυτικά όπως σημείωσε: "Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο".
Ο κ. Τσιόδρας άλλωστε επικαλέστηκε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος έκανε έκκληση για " ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου".
"Πρόσφατα έκανα έκκληση για άμεση παγκόσμια εκεχειρία ώστε να επικεντρωθούμε στον κοινό μας αγώνα να ξεπεράσουμε την πανδημία. Έκανα έκκληση για τον τερματισμό της βίας, παντού. Τώρα. Αλλά η βία δεν περιορίζεται στο πεδίο της μάχης. Για πολλές γυναίκες και κορίτσια η απειλή ελλοχεύει εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς. Στα ίδια τους τα σπίτια. Γι' αυτό κάνω σήμερα νέα έκκληση για ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου" ανάφερε στη δική του δήλωσή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: