... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Η Αργεντινή ψηφίζει για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων


Η Γερουσία της Αργεντινής καλείται να ψηφίσει τον νόμο που θα νομιμοποιεί τη διακοπή της κύησης κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες. Να σημειωθεί ότι ο νόμος έχει ήδη περάσει από την Κάτω Βουλή τον Ιούνιο.
Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στη χώρα πραγματοποιούνται 500.000 εκτρώσεις και η έκτρωση αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου για τις μητέρες τα τελευταία 30 χρόνια. Λόγω της επιλογής παράνομων και συχνά επικίνδυνων μέσων, περίπου 3.000 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Η τελευταία είναι μια 22χρονη μητέρα δύο παιδιών το περασμένο Σάββατο.
Η Καθολική Εκκλησία και οι Ευαγγελικοί τάσσονται κατά του νόμου με τις ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου. Ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι τάσσεται και αυτός κατά της ψήφισης του νόμου, αλλά σε περίπτωση που υπερψηφιστεί δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο.
Υπέρ του νόμου τάσσεται όπως είναι φυσικό το φεμινιστικό κίνημα, το οποίο αγωνίζεται σκληρά και για το άλλο ειδεχθές φαινόμενο που ταλανίζει τις γυναίκες της χώρας, τη βία.
 Μέχρι στιγμής, η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε ότι έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης του τερματισμού της κύησης.
Η διακοπή της κύησης σήμερα επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που η γυναίκα είναι θύμα βιασμού ή η ζωή της είναι σε κίνδυνο. Ωστόσο ακόμη και έτσι, οι γιατροί αρνούνται να προχωρήσουν στην επέμβαση. Εάν εγκριθεί, η Αργεντινή θα είναι η μεγαλύτερη χώρα της λατινικής Αμερικής που θα έχει νομιμοποιήσει τις εκτρώσεις. Σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Νικαράγουα, απαγορεύονται σε κάθε περίπτωση.
www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: