... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τη μισθολογική ανισότητα των δύο φύλων στις ανεπτυγμένες χώρες

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τη μισθολογική ανισότητα των δύο φύλων στις ανεπτυγμένες χώρες

Παρά τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων κρατών, η μισθολογική ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο «Διάγραμμα της Εβδομάδας».

Όπως φαίνεται παρακάτω, η μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι πιο έντονη στη Νότια Κορέα, ήτοι 37%, ενώ σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά κυμαίνεται γύρω από τις 18 ποσοστιαίες μονάδες.
Σε αντίθετο κλίμα, το μικρότερο χάσμα εντοπίζεται στο Λουξεμβούργο, στο μόλις 3%.


«Η κατάργηση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ισότητα σε ό,το αφορά στην κατανομή του εισοδήματος.
Οι σωστές πολιτικές μπορούν να μειώσουν το χάσμα των μισθών μεταξύ των φύλων.

Οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν σε πολιτικές που βελτιώνουν την εκπαίδευση, την υγεία, τις υποδομές, την αύξηση της οικονομικής ένταξης και την προώθηση των ίσων δικαιωμάτων».
Στις προηγμένες οικονομίες και σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, ορισμένες από τις πολιτικές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μισθολογικών διαφορών περιλαμβάνουν:



-Παροχή χρηματοδοτούμενων από το δημόσιο προγραμμάτων γονικής άδειας. 



-Αφαίρεση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους δευτερογενείς εργαζόμενους (κυρίως γυναίκες). 



-Χρήση πιστώσεων φόρου ή παροχές για τους χαμηλόμισθους. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: