... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πολλά περιστατικά βίας κατά των γυναικών εξιχνίασε η Αστυνομία και αυτόν τον μήνα

Σοκ με επιχειρηματία που πήγε «διακοπές» με 14χρονη για να τη βιάσει
Ασελγούσε σε βάρος της δύο χρόνια με τη συγκατάθεση της μητέρας της
Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η αρρωστημένη δράση ενός 55χρονου γνωστού επιχειρηματία από το Βόλο, που βρέθηκε για «διακοπές» στην Κέρκυρα με μια 14χρονη κοπέλα προκειμένου να ικανοποιήσει στο παιδικό της κορμί τα πιο νοσηρά σεξουαλικά του ένστικτα και μάλιστα με τις… ευλογίες της μητέρας του άτυχου παιδιού.
Ο μεσήλικας που διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κανόνι αρχικά παρουσίασε την ανήλικη ως στενή συγγενή του αλλά όπως αποδείχθηκε είχε πέσει στα «νύχια» του μετά από προτροπή της ίδιας του της μάνας, η οποία είχε πληρωθεί με το αζημίωτο για να δώσει τη συγκατάθεσή της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του δράστη, φέρεται ότι αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της ανήλικης, αλλά έγινε αντιληπτός όταν η 14χρονη προέβαλλε αντίσταση και οι φωνές της παρακίνησαν τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να ενημερώσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, όταν προσπάθησε να διαφύγει από το νησί, έχοντας μαζί του και το μικρό κορίτσι.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «σάτυρος» ασελγούσε σε βάρος του παιδιού τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ στο παρελθόν το ίδιο έκανε και με τη 16χρονη αδερφή του, η οποία σήμερα είναι 18 ετών. Ο δράστης είναι εύπορος επιχειρηματίας του Βόλου, παντρεμένος με ένα παιδί.
Το 14χρονο κορίτσι, που προέρχεται από μία φτωχή πενταμελή οικογένεια, είχε πάει μαζί του διακοπές στην Κέρκυρα, όπου έφτασαν την περασμένη Παρασκευή.
Το τραγικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα γίνονταν με τη συναίνεση της μητέρας του κοριτσιού, η οποία επίσης συνελήφθη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έδινε στη 40χρονη δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα, μετρητά για την πληρωμή ενοικίου κ.ά,  με αντάλλαγμα τη συναίνεσή της να παίρνει μαζί του το παιδί σε πολυήμερα ταξίδια.
Χθες, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κέρκυρας για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της αποπλάνησης και της ασέλγειας ανηλίκου αλλά ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ενώπιον του Ανακριτή. Στα δικαστήρια προσήχθη και η μητέρα του θύματος, προκειμένου να διερευνηθεί αν εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, με αντάλλαγμα τη χρηματική ανταμοιβή.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο «δράκος των ασανσέρ»
Τέλος έλαβε και η φρικαλέα δράση του «δράκου των ασανσέρ», που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τον γυναικείο πληθυσμό του Πειραιά, μετά τη σύλληψη του από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής την περασμένη Πέμπτη.
Πρόκειται για έναν 29χρονο άνδρα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος τουλάχιστον έξι γυναικών , μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη κοπέλα, όμως κατά δήλωση του ίδιου τα θύματά του ενδεχομένως να ξεπερνούν τα 60.
Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός είτε οδηγώντας μοτοσικλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν, εισερχόταν μαζί τους στο ασανσέρ και με τη χρήση βίας ή απειλών, ασελγούσε πάνω τους.
Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε καταγγελίες και στη συνέχεια καταθέσεις, σχετικά με την αποτρόπαιη  δράση του 29χρονου. Μετά από πολύμηνες έρευνες η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να τον ταυτοποιήσει, να τον εντοπίσει και να του περάσει χειροπέδες.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια του Πειραιά με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, της εξύβρισης και της παράνομης οπλοκατοχής.
Αφού πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον όποιο ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Νωρίτερα, κατά την στην προανακριτική διαδικασία είχε ομολογήσει με ψυχρό και κυνικό τρόπο στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που βίωσαν στα χέρια του  δεκάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες.
«Αποδέχομαι τις επιθέσεις. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα. Όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά» παραδέχθηκε.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι υποθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών, ανάμεσα στις οποίες ένα κοριτσάκι 14 χρόνων, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.
Εξάλλου, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα - εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας».
Σύμφωνα με το ίδιο η τελευταία του επίθεση ήταν τρεις ημέρες πριν την σύλληψη του «στα βοτσαλάκια της Καστέλλας» και μάλιστα όπως είπε, «στις τρεις το μεσημέρι».
Ο 29χρονος υποστηρίζει πως πάσχει από ψυχωτική διαταραχή και πως μέχρι πέρυσι έπαιρνε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν ψυχίατρο.
«Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει. Έκανα επιθέσεις τέτοιου είδους σε γυναίκες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και στο Κουκάκι. Οι γονείς μου με είχαν πάει σε κάποιο ψυχίατρο στο Κουκάκι. Αφού είδα ότι είχα ηρεμήσει σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτόν και διέκοψα την αγωγή. Την τελευταία διετία όμως το πρόβλημα επανήλθε» ανέφερε.
Στη συνέχεια, ζήτησε συγγνώμη από όλες τις κοπέλες «για την αναστάτωση και το φόβο που τους προκάλεσα» και παράλληλα κατέθεσε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Σε βάρος του κατηγορουμένου υπάρχουν τουλάχιστον καταθέσεις 5 κοριτσιών που τον «καίνε». Οι ατυχές κοπέλες τον αναγνώρισαν και κατέθεσαν πως τους έκανε επιθέσεις σε ασανσέρ. Μάλιστα, η 14χρονη ανέφερε ότι «με φίλησε με τη βία» ενώ οι γονείς της αποκάλυψαν ότι
ο δράστης ακολούθησε την κόρη τους την ώρα που μπήκε στην πολυκατοικία που διαμένουν, εισέβαλε στο ασανσέρ και τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματος.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χαρακτηριστικά ενδύματα που φορούσε κατά επιθέσεις του σε βάρος των γυναικών, δύο  αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε, επίσης, η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.
Θείος βίαζε την ανιψιά του στην Ξάνθη
Ένα τρίτο - εξίσου τραγικό - κρούσμα αποκαλύφθηκε στην Ξάνθη, όπου ένας 30χρονος από τον οικισμό Ρομά του Δροσερού βίαζε επί έναν ολόκληρο χρόνο την ανιψιά του.
Ο άντρας, έπειτα από καταγγελία της κοπέλας, συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές αρχές.  Το περασμένο Σάββατο απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, και ομολόγησε ότι βίαζε συστηματικά την 20χρονη κόρη της αδερφής του.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενώ η κράτησή του συνεχίζεται μέχρι να απολογηθεί εκ νέου, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε.  Η υπόθεση έχει αναστατώσει τον τσιγγάνικο καταυλισμό, με τους αστυνομικούς να φοβούνται το ενδεχόμενο αιματηρής βεντέτας ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: