... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Αυστραλία:Ειδικό τέλος για την ενδοοικογενειακή βίαΗ σκέψη επιβολής ειδικού τέλους (levy) στους κατοίκους της Βικτώριας προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα που ζήτησε η Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, είχε πρωτοαναφερθεί στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης των συμπερασμάτων της Επιτροπής. 
Τότε, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, σε ερώτηση δημοσιογράφου, είχε πει ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την επιβολή ειδικού τέλους, επειδή για να εφαρμοστούν οι προτάσεις της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του επικίνδυνο κοινωνικού αυτού φαινομένου, που έχει καταντήσει μάστιγα, τα ποσά είναι τεράστια. 
Την περασμένη Δευτέρα, o κ. Andrews αρνήθηκε να πει ότι έχει αποφασιστεί κάτι. Ωστόσο, το θέμα ενδέχεται να έρθει ξανά στο προσκήνιο πριν από τον επόμενο πολιτειακό προϋπολογισμό (το 2017). 
Ήδη, η τοπική κυβέρνηση της Περιοχής Πρωτεύουσας (Καμπέρα) ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ειδικό τέλος $30 στα νοικοκυριά για να προχωρήσει στις αναγκαίες προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: