... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Σχολικό για τα παιδιά των κρατούμενων μητέρων στη Φυλακή Γυναικών Ελαιώνα

Σχολικό για τα παιδιά των κρατούμενων μητέρων στη Φυλακή Γυναικών Ελαιώνα

Ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά σε γειτονικό παιδικό σταθμό των παιδιών των κρατούμενων μητέρων στη Φυλακή Γυναικών Ελαιώνα θα παραδώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. 
Ο υπουργός θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό το Κατάστημα Κράτησης την ερχόμενη Πέμπτη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο :
"Ο Υπουργός θα παραδώσει στη φυλακή του Ελεώναένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τα παιδιά αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής. Με τη διευκόλυνση της μεταφοράς τους θα είναι δυνατή η διατήρηση της σχέσης τους με την ανοικτή κοινωνία, για όσο χρόνο οι κρατούμενες μητέρες τους ασκούν το δικαίωμά τους να τα έχουν μαζί τους".
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα ο Υπουργός θα εγκαινιάσει και τον νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στη Φυλακή του Ελεώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: