... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Μουσουλμάνος προτείνει εξοργιστικούς τρόπους για να πειθαρχούν οι άνδρες τις γυναίκες τουςΈνας σύμβουλος για την πειθαρχία των γυναικών δίνει συμβουλές στους μουσουλμάνους για να έχουν τις γυναίκες τους του χεριού τους, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουν χρήση βίας 
Σαουδάραβας σύμβουλος προσφέρει συμβουλές για την πειθαρχεία των γυναικών σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο εξηγεί τα βήματα για την οικογενειακή ευτυχία.
Κατά Khaled Al-Saqaby τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε άνδρας που σέβεται τη θρησκεία, αλλά και τον εαυτό του είναι τρία.


Συγκεκριμένα, ο ίδιος προτείνει στους άντρες να εξημερώσουν μια απείθαρχη γυναίκα και να την κάνουν να τους σέβεται, βία. Επιμένει, όμως, πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν περιττή βία γιατί αυτή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Έτσι, λοιπόν αναφέρει πως αυτό που οφείλει να κάνει πρώτα ένας άνδρας στη Σαουδική Αραβία είναι να υπενθυμίσει στη σύζυγό του τις υποχρεώσεις της και τα δικαιώματά του, χρησιμοποιώντας σε πρώτο στάδιο την πειθώ.
Για το δεύτερο στάδιο της "εξημέρωσης" προτείνει να την εγκαταλείψει στο κρεβάτι, αλλά να μην φύγει από την οικία του. "Όταν ένας άνδρας φεύγει από το σπίτι του τότε όλος ο κόσμος ξέρει πως υπάρχει πρόβλημα. Δεν πρέπει να φύγει ένας άνδρας από το σπίτι του, για να μην γίνουν γνωστά τα οικογενειακά θέματα. Ο άνδρας πρέπει να παραμείνει στο σπίτι ή στο ίδιο δωμάτιο ή ακόμα και στο ίδιο κρεβάτι και να αδιαφορήσει για τη γυναίκα του."
Μάλιστα, όπως αναφέρει μια γυναίκα του είχε εκμυστηρευτεί πως όταν ο άνδρας αποχωρεί από το δωμάτιο ή το κρεβάτι τότε η γυναίκα αισθάνεται ανακούφιση.Τον τελικό στάδιο που προτείνει ο σύμβουλος Khaled Al-Saqaby είναι η χρήση σωματικής βίας. Ωστόσο, όπως ο ίδιος λέει "Ένας άνδρας δεν πρέπει να χτυπά τη γυναίκα του με ξύλο - ραβδί, ούτε με το χέρι", αλλά με μία οδοντογλυφίδα. Αυτό γιατί πρέπει να αποφύγει τη χρήση περιττής βίας, αλλά και επειδή στόχος δεν είναι η σωματική τιμωρία της γυναίκας και το ξέσπασμα του άνδρα, αλλά η υπενθύμιση των υποχρεώσεών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: