... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Respect - Η νέα διαφημιστική καμπάνια ενάντια στη βία που σοκάρει την Αυστραλία





 Η τηλεοπτική διαφήμιση αφορά άτομα που ενθαρρύνουν ή απορρίπτουν τα στερεότυπα των φύλων και τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Σκοπός του βίντεο, που δημιούργησε το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας (φέρει τον τίτλο "Respect" δηλαδή "Σεβασμός" και διαρκεί ένα λεπτό), είναι να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους δασκάλους να καταφέρουν να μειώσουν την επιθετική συμπεριφορά των ανδρών και των αγοριών ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια. «Ως γονείς και ως πρότυπα των νέων, επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Επιθυμούμε να έχουν θετικές εμπειρίες, υγιείς σχέσεις και ευκαιρίες στη γνώση. Επιθυμούμε να αντιληφθούν τι είναι σωστό και τι λάθος. Επιθυμούμε να σέβονται τους γύρω τους και να σέβονται και τους εαυτούς τους. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσει η βία στην εκκίνησή της», εξήγησε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. 
Παράλληλα, ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσiών Christian Porter ανέφερε: «Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι λάθος. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι όλοι μας μπορούμε εν αγνοία μας να την δικαιολογούμε και συνεπώς να διαιωνίζουμε τη συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει στη βία»
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: