... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόγραμμα ''Women in Tech'' για την απασχόληση των γυναικών και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος

 


Η ΔΥΠΑ και η  – Huawei θα συνεργαστούν για την υλοποίηση  του προγράμματος «Women in Tech». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και ειδικά των άνεργων γυναικών, καθώς επίσης και στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, δύο στις στους τρεις ανέργους είναι γυναίκες.

Το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα απευθύνεται σε 500 άνεργες γυναίκες και θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» και «Soft Skills».

Το «Women in Tech» θέλει να ανοίξει καινούργιες προοπτικές απασχόλησης για τις 500 γυναίκες που θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με γνώσεις που είναι περιζήτητες από τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες: Women in Tech

Δεν υπάρχουν σχόλια: