... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ισότητα στις αμοιβές: Το ποδόσφαιρο κάνει βήματα προς ένα δίκαιο μέλλον

 



Στις 18 Μαΐου 2022, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ έκανε ένα σημαντικό βήμα για την ισότητα, ανακοινώνοντας ότι οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα λαμβάνουν πλέον ίσες αμοιβές με τους άνδρες συναδέλφους τους στην Εθνική ομάδα. Αυτή η ιστορική απόφαση σηματοδότησε μια νέα εποχή για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό.

Στις αρχές του 2023, η Ουαλία ακολούθησε αυτό το παράδειγμα, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έφτασε σε συμφωνία με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών για την εξίσωση των αμοιβών τους.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το παράδειγμα της Δανίας, όπου τον Ιούνιο του 2024, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να δεχθούν αύξηση στους μισθούς τους, προκειμένου να υποστηρίξουν τις γυναίκες συναδέλφους τους να διεκδικήσουν ίση αμοιβή.

Η λίστα με τις χώρες που προχωρούν προς την ισότητα στον αθλητισμό ευτυχώς μεγαλώνει, προσφέροντας ελπίδα για ένα πιο δίκαιο μέλλον.

Με την ελπίδα ότι αυτή η συζήτηση θα φτάσει σύντομα και στη δική μας χώρα, και ότι οι αθλητές μας, άντρες και γυναίκες, θα εκπροσωπούν τη χώρα μας ξεκινώντας από ίσους όρους.

https://monobala.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: