... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η καθαριότητα έχει ... φύλο; Ανάρτηση σε εργαστήριο του ΙΤΕ υποστηρίζει πως ... ναι!

 



Έχει φύλο η Καθαριότητα; Μόνο στη Γραμματική! Γιατί στην πραγματική ζωή και εν έτει 2024, θεωρείται απίστευτο το να θεωρείται αναμενόμενο από τις γυναίκες να καθαρίζουν, ενώ για τους άνδρες... ούτε λόγος!

Στην εποχή που η Ισότητα θεωρείται πως (πρέπει να) είναι αυτονόητη, ανάρτηση σε εργαστήριο στο ΙΤΕ, αναλύει προβλήματα που άπτονται της ελλιπούς καθαριότητας και απουσίας τάξης στο εν λόγω εργαστήριο. Ως εδώ όλα καλά, μόνο που ένα υστερόγραφο έρχεται να κάνει τους γράφοντες να χάσουν το δίκιο τους!

Γιατί σε ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας, όπου εργάζονται, διακρίνονται και διαπρέπουν χιλιάδες ερευνητές και το οποίο προβάλλει τις γυναίκες επιστημόνισσες, διοργανώνει εκδηλώσεις για την Ισότητα των Φύλων και τιμά "την γυναίκα στην Έρευνα" φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μείνει ... πίσω, κουβαλώντας ακόμη πατριαρχικά κατάλοιπα!

"Είναι κρίμα, ένα εργαστήριο γεμάτο γυναίκες να μοιάζει με τη Χιροσίμα μετά την ατομική βόμβα" γράφει το υστερόγραφο, μετά τις οδηγίες για την διατήρηση της καθαριότητας στο Εργαστήριο.

Άραγε χρησιμοποιούν το Εργαστήριο και άνδρες που έχουν ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις ή μήπως οι γυναίκες για κάποιο λόγο (που "έρχεται" από τα βάθη των αιώνων) θεωρείται από κάποιους ότι έχουν ... έξτρα ρόλο; 

https://www.cretalive.gr/eida-akoysa/i-kathariotita-ehei-fylo-anartisi-se-ergastirio-toy-ite-ypostirizei-pos-nai


Δεν υπάρχουν σχόλια: