... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο 12: Πολιτικές και Δράσεις της ΓΓΙΑΔ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023

 



Το παρόν ενημερωτικό δελτίο αποτελεί την 12η κατά σειρά αποτύπωση της γενικής εικόνας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών. 

Η κατάσταση που παρουσιάζεται βασίζεται στην ανάλυση στοιχείων από τη βάση δεδομένων που τηρεί η ΕΕΤΑΑ1 (για την κατάσταση σε Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας του Δικτύου Δομών της ΓΓIΑΔ) καθώς και σε δεδομένα από την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, και καλύπτει το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023. 

Καταγράφονται επίσης σημαντικές δράσεις για τη βία κατά των γυναικών που υλοποιήθηκαν τόσο από την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΓΓΙΑΔ όσο και από τις Δομές του Δικτύου.


12ο ενημερωτικό δελτίο για τη βία κατά των γυναικών


https://isotita.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: