... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

11 Χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων

 



Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Θηβαίων συμπληρώνει έντεκα  χρόνια λειτουργίας. Το Κέντρο αποτελεί μέρος του Πανελλήνιου Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας  Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και  συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» (MIS: 6002504). 

Από τον Μάιο του 2013 που ξεκίνησε η λειτουργία, κατά μέσο όρο  δέχεται 60 νέα περιστατικά  το χρόνο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής - κοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής, πληροφόρησης και βοήθειας, αλλά και εργασιακής στήριξης, με στόχο την ενδυνάμωση τους και την ενθάρρυνση τους, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και να πάρουν οι ίδιες τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους. 

Σημαντικός  είναι και ο αριθμός γυναικών και των παιδιών τους που αιτήθηκαν και παραπέμφθηκαν  από το συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων στις δομές βραχυχρόνιας  φιλοξενίας του δικτύου Δομών,  έχοντας βρει ένα δίκτυ ασφάλειας από ένα κακοποιητικό περιβάλλον. 

Περεταίρω, καθοριστικό ρόλο, στη εύρυθμη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων , όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί η δικτύωση των στελεχών του με τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς και υπηρεσίες, στοχεύοντας στην καλύτερη διαχείριση των αιτημάτων των εξυπηρετούμενων γυναικών καθώς και στην συν διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης του γενικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών δήμου Θηβαίων  υλοποίησαν μια σειρά σημαντικών δράσεων για την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων & αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες, ενώ συμμετείχαν σε ενημερωτικές ομιλίες που διεξήχθησαν, τόσο σε τοπικό όσο και σε  περιφερειακό επίπεδο. 

Σημαντικά επίσης είναι και τα πρωτόκολλα συνεργασίας που έχουν συναφθεί με φορείς και υπηρεσίες όπως με τον δικηγορικό σύλλογο Θήβας  και το ΚΕΘΙ  μέσω του οποίου παρέχεται  Δωρεάν Νομική Βοήθεια (Legal Aid) σε γυναίκες θύματα βίας που συγκεντρώνουν κάποια χαρακτηριστικά.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν και διέπονται  από τους κανόνες του απορρήτου. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Θηβαίων, εδρεύει στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου (ανατολική είσοδος παραπλεύρως) και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή   08.00πμ -16.00μμ.
Η επικοινωνία με τα στελέχη του Κέντρου  δύναται να γίνει τόσο  τηλεφωνικώς (2262089576 2262089574) όσο και μέσω email symvouleutiko@thiva.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: