... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Παιδί στη Σαουδική Αραβία υπερασπίζεται την μητέρα του: «Eίναι όλη μέρα στη κουζίνα, να φύγετε»

 Τα παιδιά είναι εκείνα που λένε τις μεγαλύτερες αλήθειες, χωρίς να «βουτήξουν» την γλώσσα στον εγκέφαλό τους. Αυτό το παιδάκι από την Σαουδική Αραβία, το επαληθεύει με τον πιο ωραίο τρόπο.

Είναι γνωστό πως η σχέση ανάμεσα σε ένα αγόρι και την μητέρα του είναι αρκετά ισχυρή. Η αγάπη και η φροντίδα, ανάμεσα στην μάνα και στον γιο, είναι αμφίδρομη και θεωρείται ως η σχέση με τα πιο ισχυρά θεμέλια.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα συζητάμε για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και πως είναι εφικτό οι γυναίκες να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους άνδρες. Αυτό σε αρκετές χώρες έχει κάπως αλλάξει, αλλά στις χώρες της Μέσης Ανατολής, κυρίως, η οπισθοδρομικότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις κουλτούρες αυτών των χωρών.


Ένα βίντεο στο Twitter έρχεται να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και πως κάτι μπορεί να αλλάξει και όλα αυτά από την κίνηση ενός παιδιού. Τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί και αληθινοί κριτές. Το γεγονός ότι η αθωότητα είναι αυτή που τους κατακλύζει, είναι το χαρακτηριστικό που τους προσφέρει την δυνατότητα να εκφραστούν άφιλτρα. Χωρίς να κάνουν κάποια δεύτερη σκέψη για τα λεγόμενα τους.Στο βίντεο απεικονίζεται μια παρέα ανδρών γύρω από ένα τραπέζι, έτοιμοι να δειπνήσουν. Τότε έρχονται τρια παιδιά, αφήνωντας εδέσματα στο τραπέζι. Ο πιτσιρικάς παίρνει τον λόγο: «Ποιος είναι ο καλεσμένος;», ρωτάει. «Ο καλεσμένος είμαι εγώ», ανταποκρίνεται ένας από τους άνδρες. Το παιδί τότε δίνει μια απάντηση, προκαλώντας γέλιο στους φιλοξενούμενους, αλλά προβληματισμό στο κόσμο που παρακολούθησε το βίντεο. «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ», τον ρωτάνε «Γιατί;» και εκείνος συνεχίζει, «Η μητέρα μου είναι στην κουζίνα, από χθες, δουλεύει όλη μέρα. Όλοι εσείς φάτε και να πάτε σπίτια σας».

«Πως να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα», έτσι δεν δεν είναι;

https://www.gazzetta.gr/plus/

Δεν υπάρχουν σχόλια: