... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022 / Οι τρεις γυναίκες διαιτητές που γράφουν ιστορία

 Για πρώτη φορά τρεις γυναίκες αναλαμβάνουν το βάρος της διαιτησίας σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα στο σημερινό (1/12) παιγνίδι ανάμεσα στη Γερμανία και την Κόστα Ρίκα.

Η Γαλλίδα Στεφανί Φράπαρτ θα γράψει απόψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που θα σφυρίξει σε αγώνα Μουντιάλ. Επέλεξε τη διαιτησία ως ειδικότητα όταν σε ηλικία 18 ετών μπήκε σε αθλητικό κολέγιο. Όπως έχει πει σε συνεντεύξεις της δεν περίμενε ότι θα φτάσει τόσο ψηλά σε ένα χώρο που κυριαρχούν οι άντρες. 


Η 38χρονη ήταν η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε γαλλικό τελικό κυπέλλου ενώ έχει διαιτητεύσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε τελικό ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών. Η Φράπαρτ, δήλωσε ότι νοιώθει μεγάλη τιμή και περηφάνια.

Βοηθοί της θα είναι η 38χρονη Βραζιλιάνα Νέουζα Μπακ και η επίσης 38χρονη Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα από το Μεξικό.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: