... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

«Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο»:Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022

 


Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022 είναι «Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο», αναγνωρίζοντας τη συμβολή των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, που ηγούνται της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, του μετριασμού και της αντίδρασης για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους. .




Η ατζέντα του 2030 δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραματίζουν το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά στην υπονόμευση της βιώσιμης ανάπτυξης. Για παράδειγμα, η κλιματική κρίση επιδεινώνεται περαιτέρω από την παράνομη εκμετάλλευση των πόρων και τις παράνομες αγορές που οδηγούν σε μη βιώσιμες, εκμεταλλευτικές και άναρχες πρακτικές. Αναγνωρίζοντας τη δυσανάλογη επίδραση της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες και τα κορίτσια, κυρίως επειδή αποτελούν την πλειοψηφία των φτωχών του κόσμου και εξαρτώνται περισσότερο για τη διαβίωσή τους από φυσικούς πόρους που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, είναι επομένως ζωτικής σημασίας οι γυναίκες να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη δικαιοσύνη και τη δράση για το κλίμα, διασφαλίζοντας έτσι βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν τις ευπάθειες και εγγυώνται ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Επιπλέον, η ευθραυστότητα του φυσικού περιβάλλοντος και οι δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων σε σχέση με την επισιτιστική ανασφάλεια, τους ανθρώπινους οικισμούς και τα πρότυπα μετανάστευσης, ωθούν ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μετακινηθούν από και πέρα ​​από περιοχές με μια σειρά προβλημάτων και βαθμών επείγοντος – αυτά τα πρότυπα έχουν πολύπλοκες και εξελισσόμενες διασταυρώσεις με τα εγκλήματα της εμπορίας ανθρώπων και της λαθρεμπορίας μεταναστών. Η κλιματική αλλαγή και ο εκτοπισμός από καταστροφές επιδεινώνουν τις υπάρχουσες ευπάθειες στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη βία, γεγονός που θέτει γυναίκες, άνδρες, αγόρια και κορίτσια σε κίνδυνο να γίνουν εμπορεύματα για διακινητές ανθρώπων και λαθρεμπόρων μεταναστών.

https://www.unodc.org/

https://www.unwomen.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια: