... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ο Σεΐχης του Κατάρ αρνήθηκε να χαιρετήσει τις γυναίκες διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

 






Πολλές αντιδράσεις ξέσπασαν μετά τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 1-0 επί του Τίγρες στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Και αυτό γιατί ο Σεΐχης Τζόααν μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι βιντεοσκοπήθηκε να χαιρετάει τους άνδρες με μια γροθιά, ωστόσο όταν εμφανίστηκαν οι γυναίκες διαιτητές, οι Βραζιλιάνες Εντίνα Άλβες Μπατίστα και Νέουζα Μπακ Back, ο Σεΐχης δεν έκανε καμιά κίνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες στις δύο γυναίκες να περάσουν μπροστά από τον Σεΐχη χωρίς να κάνουν τίποτα.

Σε ορισμένους μουσουλμανικούς πολιτισμούς, πιστεύεται ότι το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη σωματική επαφή με ένα άτομο του αντίθετου φύλου, εκτός από τα άμεσα μέλη της οικογένειας.

Παρών στο περιστατικό ήταν και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος χαιρέτησε τις γυναίκες διαιτητές, ενώ είχε και σύντομη συνομιλία μαζί τους καθώς έπαιρναν τα μετάλλιά τους.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022 για να αποφευχθεί η καλοκαιρινή ζέστη της χώρας.

Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στο Κατάρ, από τότε κέρδισε τα δικαιώματα φιλοξενίας το 2010.

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε έντονα τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων που συμμετείχαν στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χαρακτηρίζοντάς την «καταναγκαστική εργασία» και ισχυρίζεται ότι χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους στη δημιουργία σταδίων και υποδομών.

Υπήρξε επίσης συζήτηση σχετικά με το πώς η FIFA θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια χώρα όπου είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοόλ δημόσια.

Η ομοφυλοφιλία είναι επίσης παράνομη στο Κατάρ και μπορεί να τιμωρηθεί με θάνατο, ενώ τα δικαιώματα των γυναικών είναι περιορισμένα λόγω του νόμου περί ανδρικής κηδεμονίας.

https://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: