... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

European Gender Equality Week - October 26-29, 2020

 

Με πρωτοβουλία της επιτροπής FEMM, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί την πρώτη του Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2020.

Το 2020 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου. Αυτό το σημαντικό ορόσημο παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουμε τα επιτεύγματα και τις μελλοντικές προκλήσεις για την προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων. Παρέχει μια πολύ απαραίτητη συμβολή στη μακροχρόνια μάχη κατά των διακρίσεων των γυναικών και της ανισότητας των φύλων, καθώς και μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: