... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Τρίτη έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την τρίτη έκθεσή της σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Η παρούσα έκθεση προσδιορίζει βασικά πρότυπα και προκλήσεις για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, παρέχει μια ανάλυση στατιστικών στοιχείων και περιγράφει τα αποτελέσματα των δράσεων κατά της εμπορίας ανθρώπων. Συμπληρώνεται από ένα έγγραφο εργασίας του προσωπικού που παρέχει λεπτομερείς, περιεκτικές και τεκμηριωμένες πληροφορίες.


Η μελέτη για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την εμπορία ανθρώπων στην ΕΕ (2020), που συνοδεύει αυτήν την έκθεση προόδου, παρέχει σε βάθος ανάλυση στατιστικών δεδομένων ποινικής δικαιοσύνης για τα έτη 2017 και 2018. Αυτή η συλλογή δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε συνεχή προσπάθεια από η Επιτροπή και τα κράτη μέλη να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το εγκληματικό φαινόμενο και τα θύματά του.

Με αφορμή την Ημέρα της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων, η Επιτροπή δημοσίευσε επίσης τη Μελέτη για το οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος της εμπορίας ανθρώπων και τη Μελέτη για την αναθεώρηση της λειτουργίας των εθνικών και διεθνικών μηχανισμών παραπομπής των κρατών μελών.

https://ec.europa.eu/anti-trafficking/eu-policy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: