... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στην οικογένεια

 




Ο Πάπας Φραγκίσκος, ακολουθεί μια πιο ήπια προσέγγιση ως προς την ομοφυλοφιλία, από τότε που έγινε επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 2013.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την υποστήριξή του σε ομοφυλόφιλα σωματεία καθώς, κατά την άποψή του, όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό «έχουν δικαίωμα στην οικογένεια»

Μάλιστα, ο Ποντίφικας μοιράστηκε την άποψή του σε ένα νέο ντοκιμαντέρ ονόματι «Francesco» από τον σκηνοθέτη, Εβγκένι Αφινέφσκι, που έκανε πρεμιέρα νωρίτερα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν να είναι καλυμμένοι και από νομικής απόψεως» επεσήμανε ο Πάπας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Καθολικής Εκκλησίας που μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Δεν υπάρχουν σχόλια: