... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Αποδοτικότητα και ποιότητα της δικαιοσύνης στην Ευρώπη: έκθεση 2020

                                                 

Μια νέα έκθεση έχει εντοπίσει μια σειρά από ευρείες τάσεις στα δικαστικά συστήματα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ των πορισμάτων της όγδοης έκθεσης αξιολόγησης που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης (CEPEJ):


Τα ευρωπαϊκά κράτη δαπανούν κατά μέσο όρο 72 ευρώ ανά κάτοικο ετησίως στο νομικό σύστημα

Ο αριθμός των γυναικών δικαστών και εισαγγελέων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά το νομικό επάγγελμα παραμένει κατά κύριο λόγο στον άνδρα

Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 164 δικηγόροι ανά 100.000 κατοίκους

Ο αριθμός των δικαστηρίων μειώθηκε κατά 10% μεταξύ 2010 και 2018

Τα δικαστήρια σε όλη την Ευρώπη μπόρεσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην Πληροφορική.

Για πρώτη φορά, η έκθεση αξιολόγησης CEPEJ περιέχει προφίλ χωρών που επιτρέπουν επίσης στον αναγνώστη να τοποθετήσει τη χώρα του σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο στόχος του CEPEJ είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργίας της δικαιοσύνης στα κράτη μέλη της. Αποτελείται από εμπειρογνώμονες και από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικουρείται από γραμματεία.

https://www.coe.int/en/

Δεν υπάρχουν σχόλια: