... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινιάζει την πρώτη του Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων

 



Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί την πρώτη του Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Το 2020 βλέπει την 25η επέτειο της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου . Αυτό το σημαντικό ορόσημο παρέχει την ευκαιρία να συζητηθούν τα επιτεύγματα και οι μελλοντικές προκλήσεις για την προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά μια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων από τη Δευτέρα 26 έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.


Για να γιορτάσουν την ευκαιρία, όλες οι επιτροπές του ΕΚ έχουν κληθεί είτε να πραγματοποιήσουν συζήτηση, παρουσίαση, ανταλλαγή απόψεων ή ακρόαση για θέματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων, και πολλές από αυτές απάντησαν θετικά. Για να αναφέρουμε μόνο λίγα, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών θα πραγματοποιήσει ακρόαση σχετικά με την εμπορία ανθρώπων τη Δευτέρα το απόγευμα, η νέα ειδική επιτροπή για την καταπολέμηση του καρκίνου θα πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση για το «Καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού: προκλήσεις και ευκαιρίες» την Τρίτη το απόγευμα και η υποεπιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα οργανώσει ανταλλαγή απόψεων με εξέχουσες ακτιβιστές γυναικών την Τετάρτη το πρωί.


Η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών, που συνδέεται με πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιήσει επίσης τη δική της εκδήλωση την Πέμπτη στην οποία η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), Carlien Scheele, θα παρουσιάσει τα ευρήματα του Δείκτη Ισότητας των Φύλων 2020 , με ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση στον κόσμο της εργασίας και τις συνέπειές της στην ισότητα των φύλων.


Ορισμένες άλλες επιτροπές που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν αυτή τη φορά έχουν δεσμευτεί να εξετάσουν πτυχές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στους τομείς αρμοδιοτήτων τους αργότερα φέτος.


Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλες τις συμμετέχουσες επιτροπές, κάντε κλικ εδώ .


Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα αυτά τα γεγονότα μέσω διαδικτυακής ροής στο Κέντρο πολυμέσων του EP .

Από την πρώτη Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών Evelyn Regner (S&D, AT) δήλωσε: «Χαίρομαι που τόσα πολλά όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μαζί μας για να γιορτάσουμε την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων. Πιστεύω ότι θα φέρει νέες προοπτικές στη μακρά μάχη μας για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Αυτό έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό τώρα με το ξέσπασμα και το προβλέψιμο επακόλουθο του COVID-19. Από το ξέσπασμα, παρατηρούμε μια σειρά καταστροφικών επιπτώσεων στις γυναίκες και, γενικότερα, για την ισότητα των φύλων. Είναι καιρός να δώσουμε στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση σε όλους τους τομείς πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο 21ος αιώνας θα γίνει πράγματι αυτός των γυναικών. "

https://www.europarl.europa.eu/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: