... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Rise up together: Women’s role in transforming Africa’s food systems

                 

Γνωρίστε την Αμίνα.
Η Αμίνα είναι γεωργός.
Σπέρνει και συγκομίζει. Τρέφει και φροντίζει τα ζώα της οικογένειάς της, συλλέγει καύσιμα, μεταφέρει νερό. Πουλάει καλλιέργειες που μεγαλώνει. Ψωνίζει και μαγειρεύει. Χρηματοδοτεί την εκπαίδευση των παιδιών της, καθαρίζει το σπίτι, φροντίζει τους άρρωστους και τους ηλικιωμένους.

Παρ 'όλα αυτά, η Αμίνα έχει λιγότερη πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία, ευκαιρίες και οφέλη από τον σύζυγό της, τον αδελφό της, τον πατέρα της ή τον γιο της. Πολύ λιγότερο.

Αυτή η ανισότητα πονάει περισσότερο από τις γυναίκες και τα κορίτσια. συγκρατεί ολόκληρες κοινότητες και κοινωνίες. Εάν οι παραγωγοί τροφίμων γυναικών και ανδρών στον κόσμο είχαν ίση πρόσβαση σε πόρους, οι αποδόσεις θα αυξάνονταν και όλοι θα είχαν περισσότερα και καλύτερα τρόφιμα. Ο αριθμός των πεινασμένων ανθρώπων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 150 εκατομμύρια.

Εάν οι γυναίκες και οι άνδρες είχαν ίση πρόσβαση στη γη, τα δάνεια και τη μάθηση, εάν οι κανόνες και οι πολιτικές που ευνοούν τους άνδρες σήμερα περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις, τις πραγματικότητες και τις φιλοδοξίες των γυναικών, μαζί οι άνδρες και οι γυναίκες θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: