... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών

 





Η κατανόηση των δεσμών μεταξύ της ανισότητας των φύλων και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος καθώς και  η ανάληψη δράσεων που ανταποκρίνονται, μπορεί να επιταχύνει τη θετική δυναμική και να προωθήσει τα αποτελέσματα της αειφόρου ανάπτυξης.

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και της πρόσβασης στη γη και των φυσικών πόρων στις γυναίκες μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων, στη βελτίωση των επιλογών διαβίωσης και της κατάστασης της φτώχειας.

Στόχοι που συνδέονται με το περιβάλλον:

Στόχος 5.α: Ανάληψη μεταρρυθμίσεων για την παροχή ίσων δικαιωμάτων στους οικονομικούς πόρους των γυναικών, καθώς και πρόσβαση στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της γης και άλλων μορφών ιδιοκτησίας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κληρονομιάς και φυσικών πόρων, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

https://www.unenvironment.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: