... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

'Ερευνα : Βία κατά των γυναικών με αναπηρία που ζουν στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη

                                                  

Ο συντάκτης της έρευνας ,βασίζεται σε δεδομένα από μια έρευνα του ΟΑΣΕ για την ευημερία και την ασφάλεια των γυναικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Ευρώπη, η οποία παρείχε πολύτιμα στοιχεία, αιτιολογία και επικύρωση των παγκόσμιων ευρημάτων σχετικά με τη μεγαλύτερη έκθεση γυναικών και κοριτσιών με αναπηρίες ,στην έμφυλη  βία . Ταυτόχρονα, παρέχει περιφερειακά συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για πολιτικές σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αποτελεσματικότερης ανταπόκρισης και πρόληψης της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν με αναπηρία, προκειμένου να εκπληρωθεί η αρχή να μην αφήνεται κανένας πίσω.

Η σημαντικά υψηλότερη έκθεση γυναικών και κοριτσιών με αναπηρία (σε σύγκριση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρίες) στη έμφυλη βια και η ανάγκη για καλύτερη προστασία τους αναγνωρίζεται σε βασικά διεθνή έγγραφα. Ωστόσο, η έλλειψη δεδομένων σχετικά με την έκθεση γυναικών και κοριτσιών με αναπηρία στη έμφυλη βια, ιδίως τα δεδομένα σχετικά με τον επιπολασμό και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προστασίας, είναι μια από τις βασικές προκλήσεις για την καλύτερη ανταπόκριση στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία. 

Η ιδιαίτερη αξία της έρευνας ,υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ ,έγκειται στο γεγονός ότι τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δευτερεύουσα ανάλυση που μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον επιπολασμό, τις αιτίες και τις συνέπειες διαφορετικών μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν με αναπηρίες καθώς και την αναφορά τους συνήθειες και πρόσβαση σε υπηρεσίες προστασίας.

Violence Against Women Living with Disabilities in South-East and Eastern Europe 

https://eeca.unfpa.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: