Η Διεθνής Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών (International Equal Pay Day) θεσπίστηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης από το 2020.

Η Διεθνής Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών αντιπροσωπεύει τις μακροχρόνιες προσπάθειες για την επίτευξη ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας. Βασίζεται στη δέσμευση του ΟΗΕ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αντίθεση σε κάθε μορφή διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παρά τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, το μισθολογικό χάσμα σε βάρος των γυναικών εξακολουθεί να υφίσταται στα κράτη-μέλη και στην Ελλάδα. Ωστόσο, στη χώρα μας με 12,5% (στην Κύπρο 13,5%) κινείται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (16%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2019.



Το μήνυμα του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών

Σε όλο τον κόσμο, παρά τις δεκαετίες ακτιβισμού και τους δεκάδες νόμους για την ίση αμοιβή, οι γυναίκες εξακολουθούν να κερδίζουν λιγότερο από 80 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζει ο άνδρας. Για τις γυναίκες με παιδιά, τις έγχρωμες , τις πρόσφυγες και μετανάστριες και τις γυναίκες με αναπηρίες, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο.

Αν μου το είχες πει αυτό πριν από σαράντα χρόνια, θα ήμουν σοκαρισμένος. Ωστόσο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα χρειαστούν 257 χρόνια για να καλυφθεί αυτό το κενό.

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία COVID- 19 θα κάνει το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων ακόμη μεγαλύτερο - εν μέρει επειδή πολλές γυναίκες εργάζονται σε βιομηχανίες υπηρεσιών, φιλοξενίας και στον τομέα της μαύρης εργασίας που έχει πληγεί περισσότερο.

Η ανισότητα των γυναικών στην εργασία τροφοδοτεί την ανισότητα και σε άλλους τομείς της ζωής τους. Οι δουλειές των γυναικών είναι λιγότερο πιθανό να έχουν παροχές όπως ασφάλιση υγείας και πληρωμένα ρεπό. Ακόμη και όταν οι γυναίκες δικαιούνται σύνταξη, οι χαμηλότεροι μισθοί σημαίνουν χαμηλότερες πληρωμές στα γηρατειά τους.

Οι νόμοι για την ισότητα αμοιβών απέτυχαν να το διορθώσουν. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να βρούμε λύσεις.

Η ανάδειξη του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των φύλων είναι ένα σημαντικό βήμα. Χαιρετίζω λοιπόν αυτήν την πρώτη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών και συγχαίρω όλους όσους έχουν συμβάλλει στην πραγμάτωσή της.

Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι γυναίκες υποβαθμίζονται στην εργασία με χαμηλότερες αποδοχές; Γιατί τα επαγγέλματα που κυριαρχούν στις γυναίκες έχουν χαμηλότερους μισθούς, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων εργασίας στον τομέα της φροντίδας; Γιατί τόσες πολλές γυναίκες εργάζονται με μερική απασχόληση; Γιατί οι γυναίκες βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται με τη μητρότητα, ενώ οι άνδρες με παιδιά απολαμβάνουν συχνά αυξήσεις στους μισθούς τους; Και γιατί οι γυναίκες πρέπει να φτάνουν σ’ ένα όριο στα επαγγέλματα με υψηλότερα εισοδήματα.

Μερικές από τις λύσεις βρίσκονται στον τερματισμό των επιβλαβών στερεοτύπων για τα φύλα, στην άρση των θεσμικών εμποδίων και τον διαμοιρασμό των ευθυνών μέσα στην οικογένεια. Πρέπει να αναγνωρίσουμε, να αναδιανείμουμε και να εκτιμήσουμε τις απλήρωτες υπηρεσίες φροντίδας που παρέχονται δυσανάλογα από τις γυναίκες.

Η πανδημία COVID-19 εκμεταλλεύτηκε και αποκάλυψε ανισότητες όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένης της ανισότητας των φύλων. Καθώς επενδύουμε στην ανάκαμψη, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να σταματήσουμε τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Η ίση αμοιβή είναι απαραίτητη όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης για όλους.