... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Gender equality and media - Analytical report (2020)

                                   

Μια νέα αναλυτική έκθεση που εξετάζει την τρέχουσα νομική και πολιτική κατάσταση σχετικά με την ισότητα των φύλων και τα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησε από κοινού από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη διευθύνουσα επιτροπή για την κοινωνία των μέσων ενημέρωσης και της πληροφορίας. Εξετάζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την έγκριση της Σύστασης CM / Rec (2013) 1 για την ισότητα των φύλων και τα μέσα ενημέρωσης, με βάση ένα ερωτηματολόγιο που απευθύνεται το 2019 σε κράτη μέλη, οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, ρυθμιστές μέσων και φορείς αυτορρύθμισης των μέσων ενημέρωσης.


Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στο επίπεδο των εθνικών νομοθεσιών και των κανονισμών για τα μέσα ενημέρωσης. Επισημαίνει επίσης ορισμένες πολλά υποσχόμενες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που αναλαμβάνονται από διάφορους ενδιαφερόμενους.


Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για θέματα ισότητας των φύλων και της βίας κατά των γυναικών καθώς και για τις ανισότητες μεταξύ των φύλων στο επάγγελμα, τα υψηλά επίπεδα βίας κατά των γυναικών δημοσιογράφων και η αδύναμη εκπροσώπηση των γυναικών στους ρόλους λήψης αποφάσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η Έκθεση υπογραμμίζει ότι η νοοτροπία και ο πολιτισμός στις αίθουσες ειδήσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν, με τη συμμετοχή της βιομηχανίας, προκειμένου ο τομέας των μέσων ενημέρωσης να συμβάλει στο έπακρο στην ισότητα των φύλων.


Gender equality and media - Analytical report (2020)

https://www.coe.int/en/


Δεν υπάρχουν σχόλια: