... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

13.000 καρέκλες για τους πρόσφυγες στη Μόρια έξω από τη γερμανική Βουλή

                    

Ομάδα ακτιβιστών που πραγματοποιούν διασώσεις στο Αιγαίο τοποθέτησε 13.000 καρέκλες μπροστά από το γερμανικό Κοινοβούλιο το πρωί της Δευτέρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Μόρια.

Οι ακτιβιστές επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου, καθώς και για να πιέσουν την κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερου ανθρώπους στη Γερμανία.
Οι 13.000 καρέκλες συμβολίζουν τα 12.714 άτομα που μένουν αυτήν τη στιγμή στη Μόρια, όπου η χωρητικότητά της αρκεί για μόλις 2.757 ανθρώπους.
Το έναυσμα δόθηκε ύστερα από τη διάγνωση κρούσματος κορονοϊού εντός του κέντρου, κάτι το οποίο υπενθύμισε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εκεί καθώς και τον συνωστισμό, που μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο επιδημιολογικό συναγερμό.
Πηγή: Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: