... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

You Can't Stop Us | Nike

       Το τελευταίο σποτ του 'You can't stop us' της Nike είναι ό,τι πιο 'δυνατό' έχεις δει, σε διαφημιστική καμπάνια.


 Η     Nike έχει εξελίξει το θέμα των spots της σε τέχνη, εξ ου και οι υποψηφιότητες για Εmmy Awards αυξήθηκαν, την ημέρα που εμφανίστηκε στις οθόνες σου το επετειακό για τα 30 χρόνια του Just Do It. Είχε πρωταγωνιστή τον Κόλιν Κάπερνικ, την εποχή που δεν ήταν ήρωας, αλλά παρίας του NFL -και κατά κάποιους, της κοινωνίας.Η νέα δουλειά συνδυάζει συναισθήματα, εικόνες, αλήθειες και τελικά την πραγματικότητα που θέλει όλους τους ανθρώπους να είμαστε ίδιοι. Στο ενάμιση λεπτό που διαρκεί το spot, η εικόνα είναι χωρισμένη στη μέση, ώστε να τιμάται η ισότητα μεταξύ φύλων, θρησκειών, φυλών, χρώματος δέρματος ή όποιας άλλης διαφορετικότητας κάνει αυτόν τον πλανήτη πολύ πιο ενδιαφέροντα.Στο ένα κομμάτι είναι ένας άσπρος άνθρωπος και στο άλλο ένας μαύρος. Δεν είναι όλοι επαγγελματίες αθλητές, καθώς όπως λέει η Nike "στόχος είναι να φέρουμε την έμπνευση και την καινοτομία σε κάθε αθλητή* του κόσμου". Ο αστερίσκος στη λέξη 'αθλητής' εξηγείται ως εξής: 'αν έχεις σώμα, είσαι αθλητής'. 

Ο κολοσσός αθλητικών ειδών θυμίζει πως πέραν της υποχρέωσης και της ευθύνης που 'χει να δημιουργεί νέα, πρωτοποριακά προϊόντα, θέλει να έχει θετική επιρροή στις κοινότητες “στις οποίες ζούμε και δουλεύουμε”.Το moto που θα δεις στο φινάλε λέει 'You can't stop sport'. Θα το δεις να γίνεται μπροστά στα μάτια σου 'you can't stop us', με τη φιλοσοφία πίσω από το νέο spot (το τρίτο της σειράς που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα) να είναι πως 'δεν μπορείς να σταματήσεις τον αθλητισμό, γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις εμάς'. Eμφανίζονται 53 αθλητές της εταιρίας (και 23 σπορ), μεταξύ τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τη Μέγκαν Ράπινο (αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας των ΗΠΑ) να έχει αναλάβει να 'ντύσει' με τη φωνή της την ιστορία. 

Θα σου πω και τι λέει, όπως σε καλεί να γίνεις μέρος της αλλαγής."Δεν είμαστε ποτέ μόνοι. Και αυτή είναι η δύναμη μας. Γιατί όταν μας αμφισβητούν, παίζουμε ενωμένοι, ως ένα. Όταν προσπαθούν να μας κρατήσουν πίσω, θα πάμε πιο μακριά, θα προσπαθήσουμε πιο δυνατά. Αν δεν μας πάρουν σοβαρά, θα τους αποδείξουμε το λάθος τους. Και αν δεν ταιριάζουμε στο σπορ, θα αλλάξουμε το σπορ. Ξέρουμε πως τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν πάντα, όπως θέλουμε (ακούγεται η είδηση για το lockdown των αθλητικών events), αλλά ό,τι και αν έχει γίνει, θα βρούμε τον τρόπο. Και όταν τα πράγματα δεν είναι δίκαια, θα ενωθούμε για την αλλαγή (εμφανίζεται ο ΛεΜπρον Τζέιμς και η Μέγκαν Ράπινο, να αλληλοσυμπληρώνονται στη φράση 'έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος'). Και όσο άσχημα και έχουν γίνει τα πράγματα, θα επιστρέφουμε πάντα πιο δυνατοί. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει, αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: