... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

H ΕΕ δημιουργεί μητρώο με γυναίκες ειδικές στην κυβερνοασφάλεια

Η Γενική Διεύθυνση Δικτύων Επικοινωνιών, Περιεχομένου και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Women4Cyber του European Cybersecurity Organisation (ECSO), λάνσαρε χθες το πρώτο μητρώο γυναικών που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια, με στόχο να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες στον τομέα και να αυξήσει την εκπροσώπηση των γυναικών στον χώρο.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πεδίο της κυβερνοασφάλειας πάσχει από μια τεράστια έλλειψη δεξιοτήτων. Το κενό το οποίο υπάρχει, επιδεινώνεται από την έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης, καθώς σύμφωνα με την έρευνα «Γυναίκες στην κυβερνοασφάλεια», οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 11% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως. Για την Ευρώπη δε, το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο – 7%.
Το νέο μητρώο επαγγελματιών έρχεται να μειώσει αυτό το χάσμα, αφού όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “η αναγνώριση και η οικοδόμηση της κοινότητας”, ο εντοπισμός της κρίσιμης μάζας γυναικών που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στον τομέα, είναι βασική προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος της υποεκπροσώπησης.
Το μητρώο, το οποίο είναι το πρώτο βήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου δράσης, θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και λειτουργεί ως εξής:
  • Μόνο οι γυναίκες που εργάζονται στην κυβερνοασφάλεια μπορούν να εγγραφούν στη βάση δεδομένων
  • Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τις ειδικούς του κλάδου απευθείας, μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας
  • Ο ιστότοπος διαθέτει λειτουργία αναζήτησης, δηλαδή είναι δυνατή η αναζήτηση με βάση το όνομα, λέξεις-κλειδιά, τον τομέα, τους τομείς εξειδίκευσης, τις γλώσσες ή τη χώρα διαμονής.
  • Η βάση δεδομένων θα διατηρείται ενημερωμένη επιτρέποντας σε όποιον επιθυμεί να εγγραφεί όποιαδήποτε στιγμή και στους ήδη συμμετέχοντες για να ενημερώσουν τα στοιχεία τους.
  • Η βάση δεδομένων θα είναι στα αγγλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: