... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Παιχνίδι “Νίκησε τον Ιό!” από το Συμβούλιο της Ευρώπης


Αυτόν τον καιρό που όχι μόνο εμείς οι μεγαλύτεροι αλλά και τα μικρά παιδιά καλούνται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του Covid-19, το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε το διασκεδαστικό και επιμορφωτικό παιχνίδι «Νίκησε τον Ιό».
Συγγραφείς του παιχνιδιού είναι η Janice Richardson και η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά. Μέσα από το παιχνίδι αυτό τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε τους άλλους από τον κορωνοϊό. 
Το παιχνίδι στην Ελληνική του έκδοση μεταφέρθηκε σε online μορφή από τον Γιάννη Σαλονικίδη, Υποδιευθυντή του 11ου Δημ. Σχ. Ευόσμου. Το παιχνίδι παίζεται με εικονικό ζάρι και τα πιόνια μετακινούνται με το σύρσιμο του ποντικού. Επίσης, έχουν προστεθεί πληροφορίες στις κάρτες. Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://e-geografia.eduportal.gr/files/covid-game/story_html5.html.
Το παιχνίδι καθώς και χρήσιμες πληροφορίες προς τους γονείς για την υλοποίηση περαιτέρω δραστηριοτήτων μέσα στην οικογένεια έχουν αναρτηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε 14 γλώσσες στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://www.coe.int/en/web/education/new-materials (ΙNFO SHEET FOR PARENTS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: