... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Φοιτητικός διαγωνισμός “Νίκος Αναλυτής” με θέμα «Η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που καταγράφεται ακόμα στον εργασιακό χώρο, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας».


Το CSR Hellas προκηρύσσει τον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό “Νίκος Αναλυτής” με θέμα που αφορά στον 5ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: «Η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που καταγράφεται ακόμα στον εργασιακό χώρο, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας». 

Στόχος είναι η επίτευξη της ισότητας των σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και κοριτσιών. Ιστορικό πλαίσιο Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των φύλων, η Ελλάδα κατέχει, για το έτος 2019 (με δεδομένα από το 2017), την τελευταία θέση ανάμεσα στα 28 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα θέματα Ισότητας Φύλου. 

Παρά την ανοδική πορεία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια (2005-2017), η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει αρκετά πίσω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάτι τέτοιο ίσως οφείλεται στα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με το ρόλο των γυναικών στον εργασιακό τομέα (τη γνώμη δηλαδή που έχουν οι άνθρωποι στο μυαλό τους), τα οποία οδηγούν στις προκαταλήψεις (το πώς τελικά ενεργούν), με αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι ανισότητες μεταξύ των φύλων στο χώρο εργασίας. Στόχος Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση και προβληματισμός των νέων για την ισότητα των φύλων. 

Οι νέους και νέες καλούνται να συνεργαστούν σε ομάδες, να ερευνήσουν, να μάθουν, να μελετήσουν και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις για το ζήτημα αυτό. Ο διαγωνισμός επιδιώκει την επίτευξη της ισότητας των σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών. 

Θέμα διαγωνισμού 

Tο Θέμα Του Διαγωνισμού είναι: «Η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που καταγράφεται ακόμα στον χώρο εργασίας, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας. Σε τι κατά τη γνώμη σας οφείλεται αυτή η ανισότητα; Ποιος είναι ή θα έπρεπε να είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση του φαινομένου; Ποια άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορούσαν να συμβάλουν και πώς; Πώς πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού θα μπορούσαν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση; Τι προτείνετε ότι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και πώς;» 

Σε ποιους απευθύνεται 


Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές κάθε πανεπιστημίου, καλώντας τους να φτιάξουν τις δικές τους ομάδες (3-4 ατόμων) και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το θέμα σε μία εργασία έως 5.000 λέξεις. 

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να βρίσκονται στο δεύτερο έτος σπουδών τους και άνω. 

Αιτήσεις συμμετοχής και έπαθλο 

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως τις 15 Μαΐου 2020. 
Οι 3 νικήτριες ομάδες θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για μία επίσκεψη ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. 

Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν έως την 15η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. 

Περαιτέρω πληροφορίες 
Τηλ. Επικοινωνίας 210-3387422-3 
email επικοινωνίας: mailto:info@csrhellas.org 

Μπορείτε να βρείτε εδώ τον ιστότοπο για την αίτηση συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες. 

Πηγή: www.especial.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: