... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ένοχος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για εγκληματική σεξουαλική πράξη και βιασμό

             Ένοχος ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για εγκληματική σεξουαλική πράξη και βιασμό

Ένοχος κρίθηκε ο Harvey Weinstein, στη δίκη για βιασμό, που πυροδότησε με τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών το κίνημα #MeToo.
Μετά από πέντε ημέρες διασκέψεων στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες κατέληξαν σε ετυμηγορία.
Ο Weinstein καταδικάστηκε  για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις: τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Jessica Mann και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Miriam Haley, το 2006.Ωστόσο, απηλλάγη από την κατηγορία της βίαης σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού σε πρώτο βαθμό. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ένοχος για καμία από τις δύο υποθέσεις.
Αν κρινόταν ένοχος για βίαιη σεξουαλική επίθεση, θα ερχόταν αντιμέτωπος με ενδεχόμενη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όμως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινή 25 ετών κάθειρξης. Ο Weinstein θα τεθεί υπό κράτηση στις 11 Μαρτίου, οπότε και θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον των αρχών για να εκτίσει την ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: