... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Χάρβει Γουάινστιν κατέληξε σε διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων για τις δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης


Σύμφωνα με τους δικηγόρους που επικαλούνται οι New York Times, το συμβούλιο της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας παραγωγής του, κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες από τα φερόμενα θύματα του.
Ο παραγωγός, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση από δεκάδες γυναίκες, δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί την ενοχή του για τις υποθέσεις αυτές, σύμφωνα τους ίδιους συνήγορους, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις. Ο προτεινόμενος εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει λάβει την προκαταρκτική έγκριση από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να μοιραστούν περισσότερες από 30 ηθοποιοί και πρώην εργαζόμενες του Γουάινστιν που τον κατηγόρησαν για μία σειρά σεξουαλικών επιθέσεων. Ωστόσο η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς θα πρέπει να λάβει πρώτα δικαστική έγκριση.
Το ποσό που συμφωνήθηκε δεν θα το πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του. Επίσης, θα αποφύγει περαιτέρω δίκη. Χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του. Αυτό έχει προκαλέσει θυμό αλλά και οργή αρκετών γυναικών που εμπλέκονται. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι νομικοί για τις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι οι επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι ήδη περιορισμένες.
Τον Ιανουάριο, ο Γουάινστιν θα δικαστεί στο Μανχάταν, αντιμετωπίζοντας και πάλι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα δύο γυναικών.
Οι γυναίκες που κατείγγειλαν τον παραγωγό για επίθεση δηλώνουν απογοητευμένες από τους όρους του συμβιβασμού. «Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πως να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω» δήλωσε η 50χρονη Κάθριν Κένταλ που είχε κατηγορήσει τον Γουάινστιν πως στο παρελθόν την είχε καλέσει δήθεν σε επαγγελματική συζήτηση, στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, και την περίμενε γυμνός, κυνηγώντας την για την κακοποιήσει σεξουαλικά.
Ακόμα μία γυναίκα κατηγόρησε τον παραγωγό ότι την βίασε το 2013  και ότι την είχε αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ το 2006. Ο Γουάινστιν εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες για μη συναινετική σεξουαλική επαφή, δηλώνοντας αθώος. Αν η συμφωνία προχωρήσει, ο παραγωγός δεν θα δικαστεί για πολλές από αυτές τις υποθέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια, με αφορμή το μαζικό κίνημα #metoo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: