... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Τρεις Νορβηγοί βουλευτές της Σοσιαλιστικής Αριστεράς πρότειναν σήμερα για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, την έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ.
«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών [...] Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.
Η ίδια σχολίασε πως «είναι προφανώς τιμή και πολύ ευχάριστο που με πρότειναν για ένα τόσο μεγάλο βραβείο [...] είναι απίστευτο και λίγο περίεργο». Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου. 
Υπενθυμίζεται πως η 16χρονη ακτιβίστρια έγινε γνωστή με την δράση της ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την απόχη της από τα μαθήματα κάθε Παρασκευή, διαδηλώνοντας έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας. Το κίνημα που ίδρυσε έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και την Παρασκευή 15 Μαρτίου αναμένεται η μεγαλύτερη «παγκόσμια σχολική απεργία» σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: