... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Γαλλία: Με πρόστιμο σε περιστατικά παρενόχλησης τιμωρούνται οι θύτες


Νομοσχέδιο με θέμα το «καμάκι» ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Γαλλίας, μετά από προσπάθειες της υπουργού Ισότητας, Μαρλέν Σιάπα.
Τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, σημειώθηκε έξαρση σε περιστατικά παρενόχλησης γυναικών, ιδιαίτερα μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για να προστατευτούν από ανεπιθύμητα αγγίγματα, οι γυναίκες απέφευγαν να φορούν φούστες ή φορέματα και προτιμούσαν τα παντελόνια.
Η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε να πάρει μέτρα, ώστε να μπορούν οι γαλλίδες να νιώθουν προστατευμένες, ασφαλείς και να αποβάλλουν το φόβο.
Ο νέος νόμος, περιλαμβάνει οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να δεχθεί μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο, όπως σφυρίγματα, σχόλια, ανήθικες προτάσεις, αγγίγματα, σεξουαλικοί υπαινιγμοί, πίεση για συνεύρεση, απειλές ή επιθετική συμπεριφορά.
Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους παραβάτες είναι φανερά αυξημένο συγκριτικά με παλαιότερα νομοσχέδια, καθώς τώρα φτάνει τα 750 ευρώ.
Παλαιότερες προτάσεις που είχαν παρουσιαστεί, περιλάμβαναν πρόστιμο της τάξεως των 90 ευρώ.
Όσοι επικρίνουν το νομοσχέδιο, υποστηρίζουν ότι θα αποτελέσει «ταφόπλακα» στον ερωτισμό των Γάλλων και πιστεύουν ότι τα πρόστιμα δεν θα επιβάλλονται ποτέ.
Η υπουργός Ισότητας της Γαλλίας, Μαρλέν Σιάπα, βεβαιώνει ότι «όχι μόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα».
http://www.kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: