... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μην καταστρέφετε τον πλανήτη που θα κληρονομήσουμε!

Μην καταστρέφετε τον πλανήτη που θα κληρονομήσουμε!
Θεσσαλονίκη- Η περιβαλλοντική ομάδα του ΑΠΘ διαδηλώνει ενάντια στην 
κλιματική αλλαγή MOTION TEAM/EUROKINISSI


Ενάντια στην κλιματική αλλαγή διαδήλωσαν σήμερα, 15 Μάρτη, χιλιάδες μαθητές σε όλον τον κόσμο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Σουηδής Γκρέτα Τούνμπεργκ και οικολογικών οργανώσεων. H χώρα μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Η νεαρή Σουηδή, η οποία ξεκίνησε το κύμα διαδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή, διαμαρτυρόμενη κάθε Παρασκευή, έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, προτάθηκε χτες, για Νόμπελ Ειρήνης
Στο Παρίσι, δεκάδες νέοι απέκλεισαν το πρωί την είσοδο στην έδρα της Société Générale στην περιοχή Λα Ντεφάνς καταγγέλλοντας χρηματοδοτήσεις επιβλαβείς για το κλίμα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Εικόνα από τις σημερινές διαδηλώσεις στο Παρίσι
Francois Mori, μέσω AP
Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ένωσης Youth for Climate απέκλεισαν την είσοδο του προσωπικού και των επισκεπτών στην τράπεζα την ώρα αιχμής. Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως «οι τράπεζες αμαυρώνουν το μέλλον μας, να τις αποκλείσουμε».
Διαδηλώσεις υπήρξαν και στη Γερμανία, σε διάφορες πόλεις, όπως το Βερολίνο, στην Κολονία, στη Δρέσδη και στη Στουτγκάρδη. Εκεί, ακόμα και πολλά από τα σχολεία επιτρέπουν στους μαθητές να απουσιάσουν προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις διαδηλώνουν μαζί τους και οι δάσκαλοί τους.
Ακόμη, στο Ουέλιγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, στη διαδήλωση για το κλίμα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και νέοι κρατώντας πανό που ανέγραφαν «Ο χρόνος τελειώνει» και «Ή θα δράσουμε ή θα κολυμπήσουμε». Οι διαδηλώσεις, ωστόσο επισκιάστηκαν από το μακελειό στην πόλη Κράιστσερτς.
Στις σημερινές κινητοποιήσεις αναμενόταν να συμμετάσχουν μαθητές και νέοι «σε 1.769 περιοχές και 112 χώρες», ανέφερε η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε μήνυμά της στο Twitter χθες το βράδυ.
Οι περιοχές ξεπέρασαν αργότερα τις 2.000, με την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του κινήματος της Σουηδής ακτιβίστριας FridaysforFuture.

Όσον αφορά την Ελλάδα, πορείες ενάντια στην κλιματική αλλαγή έγιναν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «Ο πλανήτης που καταστρέφετε είναι ο κόσμος που κληρονομούμε». Δεκάδες μαθητές και φοιτητές έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Μια Γη, μία ευκαιρία» και «Σώστε τον πλανήτη».



Μαθητές και μαθήτριες στο κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι)
Θανάσης Σταυράκης, μέσω AP
Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από το πλακόστρωτο της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο, με πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΑΠΘ. «Σταματήστε το έγ-κλιμα», «Σεβαστείτε την επιθυμία μας για ζωή», «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο» ήταν μερικά από τα μηνύματα των διαδηλωτών.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: