... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η χώρα με την μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε επιστήμη και τεχνολογία- Τι συμβαίνει στην Ελλάδα



Το 2017, από τους σχεδόν 18 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 59% ήταν άντρες και το 41% γυναίκες, με την Βουλγαρία και τη Λετονία να εμφανίζουν την μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε επιστήμη και τεχνολογία.   Η Βουλγαρία μαζί με τη Λετονία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την απασχόληση με βάση το φύλο. 
Η Λιθουανία πρωταγωνιστεί, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, στη συμμετοχή των γυναικών στην επιστήμη και την τεχνολογία με ποσοστό 57%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Λετονία (53%), την Πορτογαλία (51%) και τη Δανία (λίγο πάνω από το 50%).   
Η Κύπρος βρίσκεται στην 11η θέση σε σύνολο 28 χωρών και η Ελλάδα στην 19η θέση με ποσοστό 38%.   Λιγότερο από το 1/3 των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στο Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία (25% σε κάθε μία χώρα), τη Φινλανδία (29%) και τη Γερμανία (33%).   Οι άνδρες υπερεκπροσωπούνταν ιδιαίτερα στην παραγωγή υψηλής και μεσαίας τεχνολογίας (το 83% των επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, σε αυτή την παραγωγή ήταν άνδρες), ενώ ο δείκτης των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένος (55% άνδρες και 45% γυναίκες). 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: