... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Council of Europe - Combating violence against women /Συμβούλιο της Ευρώπης-Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών





Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας ,βασίζεται στην αντίληψη ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί μορφή βίας που βασίζεται στο φύλο και διαπράττεται κατά των γυναικών επειδή είναι γυναίκες. 
Είναι υποχρέωση του κράτους να το αντιμετωπίζει πλήρως σε όλες του τις μορφές και να λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, την προστασία των θυμάτων και τη δίωξη των δραστών. Εάν δεν το γίνει αυτό, θα είναι ευθύνη του κράτους. 
Η σύμβαση δεν αφήνει καμία αμφιβολία: δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών εάν οι γυναίκες βιώνουν βία με βάση το φύλο σε μεγάλη κλίμακα και οι κρατικές υπηρεσίες και τα θεσμικά όργανα σβήνουν τα μάτια.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει και επικυρώσει την σύμβαση ,παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα:



www.coe.int/en/web/istanbul-convention/newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: