... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

«Who Cares»: Animation για την απλήρωτη εργασία φροντίδας ,την φτώχεια και τα γυναικεία/ανθρώπινα δικαιώματα


To «Who Cares» υιοθετεί μια μοναδική προσέγγιση για την παρουσίαση της έρευνας σχετικά με την απλήρωτη εργασία  φροντίδας που συνδέει τις γυναίκες και την οικονομική ενδυνάμωση των κοριτσιών και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
 Η ιστορία αναφέρεται σε  μια γυναίκα  , που ζει σε συνθήκες φτώχειας και την ακολουθεί σε όλο το καθημερινό της ταξίδι, καθώς αγωνίζεται ενάντια στην κοροϊδία που συνδέεται με άνισες ευθύνες φροντίδας. 
Η απλήρωτη  εργασία  φροντίδας υποστηρίζει την ευημερία όλων των κοινωνιών, πλουσίων και φτωχών, αλλά δεν αναγνωρίζεται και υποτιμάται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους νομοθέτες. Αυτή η εμψύχωση, υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής πολιτικής που αναγνωρίζει το ρόλο των γυναικών και των κοριτσιών στην παροχή μη αμειβόμενης περίθαλψης. μειώνει την αθλιότητα της απλήρωτης περίθαλψης και αναδιανέμει εργασία μη αμειβόμενης περίθαλψης (από γυναίκες σε άνδρες και από οικογένεια σε κοινότητες και το κράτος), δημιουργώντας έτσι τη βάση για την πραγματική ισότητα των φύλων. 
Το animation συμπληρώνει μια ειδική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπογραμμίζει βασικά ευρήματα από την έρευνα για την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών. 
Η ταινία έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Μελετών Ανάπτυξης με χρηματοδότηση από το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID).

www.socialpolicy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: