... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών: Η συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030 και στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (2018)



Την 1η Ιανουαρίου 2016, ο Κόσμος ξεκίνησε την εφαρμογή του «Παγκόσμιου Θεματολογίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του 2030», ενός φιλόδοξου και καθολικού οράματος, βασισμένου σε 17 Στρατηγικούς Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης) και 169 συναφών στόχων, οι οποίοι είναι όλοι ολοκληρωμένοι, αδιαίρετοι και αλληλένδετοι.

Εφαρμόζουν καθολικά σε όλους και έχουν μεγάλη σημασία για το Συμβούλιο της Ευρώπης. οι χώρες αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν εθνικά πλαίσια για την επίτευξη των 17 στόχων. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι σημαντικές και συμβάλλουν στην εφαρμογή της Ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030 και στην επίτευξη των ΣΔΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: