... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

NBA:Ο Στεφ Κάρι μιλάει για την ισότητα των δύο φύλων


Στεφ Κάρι μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως και ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, παράλληλα όμως είναι και πατέρας δύο κοριτσιών. 
Ζώντας σε ένα σπίτι με τρεις γυναίκες, ο Κάρι έχει μάθει να δείχνει μόνο σεβασμό, και αυτό φάνηκε όταν αποφάσισε να μιλήσει σε μία ανοικτή επιστολή για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στις κόρες του.
Ο Κάρι λοιπόν έγραψε για τις κόρες του Ράιλι και Ράιαν:
“Θέλω τα κορίτσια μας να μεγαλώσουν γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν όρια στα όνειρά τους. Τελεία. Θέλω να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο όπου το φύλο τους δεν αποτελεί ένα βιβλίο με οδηγίες για το πώς πρέπει να σκέφτονται, πώς πρέπει να είναι ή τι πρέπει να κάνουν. Και θέλω να μεγαλώσουν πιστεύοντας πως μπορούν να κάνουν μεγάλα όνειρα, και να στοχεύσουν σε μία καριέρα όπου θα τους φέρονται δίκαια.
Και φυσικά, θα πληρώνονται δίκαια”.
“Η Ράιλι και η Ράιαν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Εγώ και η Αϊσα βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα μάτια των κοριτσιών μας που φέραμε σε αυτόν τον κόσμο και τώρα τα αναθρέφουμε να ζήσουν εκεί… Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι πλέον με ενδιαφέρει περισσότερο λόγω του ότι έχει γίνει πιο προσωπικό για μένα”.
“Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Όχι μόνο ως «πατέρες των κοριτσιών» ή για τέτοιου είδους λόγους. Και όχι μόνο για την Ημέρα της Ισότητας των Γυναικών. Το χάσμα πρέπει να κλείσει. Κάθε μέρα η διαφορά στις αμοιβές επηρεάζει τις γυναίκες. Το μισθολογικό χάσμα στέλνει ένα λάθος μήνυμα στις γυναίκες για το ποιες είναι, πώς αποτιμώνται και τι μπορούν ή δεν μπορούν να γίνουν”.
http://basketa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: